Dr. Gilberto Debelian, dr. dent. med., Oslo, Norveška
Rok Jurič, DMD, Specialist in Endodontics
(b. 1972)
developed the story outline and provided necessary expertise
Rodil sem se 23. 11. 1972 v Mariboru. Osnovno šolo sem obiskoval v Rušah. Po končani osnovni šoli sem šolanje nadaljeval na Srednji naravoslovni šoli v Mariboru, kjer sem leta 1991 maturiral z odliko.

Leta 1991 sem se vpisal na Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani, odsek za stomatologijo.

Študij sem končal v rednem roku 3. 9. 1998 s povprečno oceno izpitov 8.93.

Po opravljenem pripravništvu sem strokovni izpit za zobozdravnika opravil 28. 9. 1999.

Po nadomestnem civilnem slu×enju vojaškega roka sem se kot splošni zobozdravnik 1. 9. 2000 zaposlil v SIMED zobozdravtsvu d.o.o., kjer sem bil zaposlen do 30. 4. 2007.

Od 1. 5. 2007 dalje sem zaposlen v dru×bi Odontos d.o.o. kot zobozdravnik specialist zobnih bolezni in endodontije in direktor.

V času dodiplomskega študija sem opravil raziskovalno nalogo Križ na reaktivnost bakterij Treponema denticola in Borrelia burgdorferi sensu lato pod mentorstvom prof. dr. sc. Ane Zlate Dragaš, dr. med., ki je bila leta 1998 nagrajena s Prešernovo nagrado.

V šolskem letu 2010/2011 sem na Univerzi v Ljubljani vpisal interdisciplinarni podiplomski študij Biomedicine - področje klinične medicine.

S 1. 6. 2003 sem začel specializacijo iz zobnih bolezni in endodontije in jo 1. 3. 2007 končal s pohvalo. Specializacijo in specialistično nalogo zánaslovom Pogostost periapikalniega parodontitisa in kvaliteta endodontskega zdravljenja váSloveniji sem opravil pod mentorstvom prof. dr. sc. Janje Jan, dr. dent. med.

Sem Certified member of the European Society of Endodontology, International member of the American Association of Endodontists, Fellow of International College of Dentists, član Sekcije za zobne bolezni in endodontijo SZD, kjer sem vánadzornem odboru, ustanovni član Slovenskega društva za osteointegracijo in član Društva zobozdravstvenih delavcev Slovenije. Sem član delovne skupine za endodontijo pri Razširjenem strokovnem kolegiju za stomatologijo Ministrstva za zdravje Republike Slovenije.Sivine: Dejan Kotnik
in Ciril Horjak Horowitz
Osnove za 3d ozadja: Petra Krmelj
Oblačila: Sonja Sterman, prof.
Mentor za stripovsko risbo: Milan Eric, MFA
Mentor za scenarij:
Andrej Blatnik, PhD

© 2017 Rok Jurič in Ciril Horjak. Vse pravice pridrzane.